Architectuurpodium Assen

Cercle Meudon

Kunstopdracht Stationsgebied Assen

Het Stationsgebied van Assen wordt de komende jaren volledig vernieuwd. Er is een kunstopdracht gepubliceerd voor drie kunstwerken in het gebied: een kunstwerk op het Stationsplein, een kunstwerk in de onder het plein gelegen autotunnel, en een kunstwerk dat in de Stationsstraat georiënteerd is op het centrum van de stad. Van de 40 inschrijvingen zijn er vier kandidaten geselecteerd. Uit Nederland het (Rotterdamse) team Nio Architecten/QS Serafijn en de combinatie Studio Wessels Boer, Giny Vos, Sanja Medić. Uit San Francisco het Future Cities Lab en uit Londen het design collectief Miriamandton.
De Vier hebben veel knowhow op het gebied van digitale lichtsculpturen met elkaar gemeen en hun werkcv vertoont spannende voorbeelden. Ook wel voorspelbaar gezien de sensorcity beleidsvoornemens in de geest van Daan Roosegaarde en Giny Vos; de twee kunstenaars die reeds een werk in Assen hebben staan. Vandaar, en ook vanwege de complexiteit van de opdracht, waarschijnlijk niet zo vreemd en ook mooi interessant allerlei samenwerkingsverbanden van vormgevers, beeldend kunstenaars en architecten.
Volgende week worden de kandidaten rondgeleid en in het najaar worden de schetsen verwacht waaruit het definitieve voorstel wordt gekozen. Het is een hele flinke klus voor bijna een half miljoen euro en wordt bekostigd vanuit de 1% regeling voor publieke werken: het Florijnasproject. Oplevering waarschijnlijk tussen 2017-2019. In ieder geval vóór 2020, de sluitingsdatum van deze RSPsubsidie.image

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s