Architectuurpodium Assen

Cercle Meudon

Havenkade Dossier

Op donderdag 1 en vrijdag 2 november 2018 vindt het Circulair Bouwevenement Drenthe plaats op Havenkade en Industrieweg. Het thema ‘circulair’ is erg populair geworden als bijna synoniem met duurzaamheid. Niet verwonderlijk dat onder meer de Natuur en Milieufederatie Drenthe is betrokken bij de organisatie van deze dagen. Het initiatief lijkt echter uit te zijn gegaan van de overheden Provincie Drenthe en Gemeente Assen die blijkbaar nu echt serieus met de ontwikkeling van het voormalig havengebied aan de slag willen. Het liefst ook met inschakeling van veel particulier initiatief, creativiteit en innovatie gericht op hergebruik, milieuvriendelijkheid en dus circulair: het rondgebruik van materiaal en goederen zonder al te veel verkwisting of afval.

Ronduit een prima evenement waar iedereen aan kan meewerken! Vooral mensen die willen bouwen. Laten we daarbij vooral niet vergeten dat er de afgelopen 30 jaar al aardig wat initiatieven op bovengenoemd terrein, het Havengebied, zijn ontwikkeld. Voor degeen die dit is ontgaan wijzen we op de plannen van onder meer Erven Eppo, Wim Germain, Architectuurpodium Assen CM, Frank Aikema, DAAD, Europlan en Provinciale of gemeentelijke onderzoeksburo’s. Waarschijnlijk zijn al deze plannen ergens tekort geschoten, want er is niets van gerealiseerd.

Het is nu dus de beurt aan nieuwe partijen als NMD, Bouwend Nederland, Nice en NVBU. Ook zijn er specifieke Groningse experts uitgenodigd, Gras en Carex, waar klaarblijkelijk Drentse kennis(sen) bij de organisatie uit het zicht was verdwenen. Om een paar onderwerpen en workshops te noemen die u kunt volgen: strobouw, industriële hennep verbouwen, herbestemming leegstand, interzorg en allerlei praktijkvoorbeelden waarin ervaringen kunnen worden gedeeld. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via een aanmeldformulier: https://nl.surveymonkey.com/r/KBQM2L2

Of kijk op de site van nmfdrenthe.nl

Het geheel start op donderdag 1 november om 9.30 met de opening door Henk Brink en Onno Dwars van Ballast Nedam.

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s