Architectuurpodium Assen

Cercle Meudon

Woord vooraf

Het College van Assen vergadert op dinsdag 8 september 2020. Ter tafel komt het – 2e, aangevulde – schriftelijk verzoek van de CAMPISgroep om toewijzing ruimte Kink/Dnk of locatie Postkantoor. Te bekostigen middels de Rijks BKVsubsidie van € 150.000 per jaar.

De vestiging van het hedendaags kunstcentrum CAMPIS in het voormalig Postkantoor, Rijksmonument in het centrum van het Culturele Hart van Assen, kan een dynamische bijdrage leveren aan de culturele infrastructuur van de stad. Bevestigd tevens de statuur van deze provinciale hoofdstad en is een aanwinst voor de noordelijke gewesten op kunstgebied. Gunstig voor de directe regio, ook in cultureel-economisch opzicht.

Het College moet een besluit nemen op grond van de in mei aangenomen nieuwe kadernota Kunst&Cultuur 2021-2024 waar de CAMPISgroep aan heeft meegewerkt.

Bij een positief besluit organiseert CAMPIS vier keer per jaar een tentoonstelling    van actuele beeldende kunst geïntegreerd en afgewisseld met incidentele evenementen, lezingen, performances en publicaties. Campis.nl

Een professioneel podium voor hedendaagse kunst heeft voor de lange termijn een eigen gebouw nodig: voor continuïteit van productie en publiek. Zonder een stenen fundament is eigentijdse kunst in een stedelijke context overgeleverd aan tijdelijke bevliegingen en bezuinigingen. De rijksbijdrage is bedoeld om dit fundament te verzekeren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: