Architectuurpodium Assen

Cercle Meudon

Transformatieve kunst

Transformatieve krachten

“Op vrijdag 23 oktober 2020 installeert de Akademie van Kunsten haar tien nieuwe leden tijdens een feestelijke bijeenkomst met als thema ‘Transformatieve kracht van kunst’. De nieuwe leden zijn Hanna Bervoets, Maxim Februari, Michaël Dudok de Wit, Raaf Hekkema, Theo Jansen, Igone de Jongh, John Körmeling, Halina Reijn, Typhoon en Dries Verhoeven.”

De nieuwe leden worden toegesproken door bevriende vakgenoten, te weten: Anne Vegter, voorzitter Akademie van Kunsten, Mizzi van der Pluim, uitgever, Willem Bongers-Dek, directeur De Buren, Leyla Akinci, galeriehouder, Susanne Helmer, regisseur, Ash Bulayev, directeur Onassis AiR: (inter)national artistic research residency program Athene, Kiki Raposo de Haas, zakelijk manager Calefax, Kevin de Randamie, Braenworks, Vanessa Henneman, Henneman Agency, Carice van Houten, Actrice.

We zijn erg benieuwd naar de loftuiting die gebracht wordt aan Maxim Februari die gisteren in Nrcnext zijn nieuwe plan bekendmaakte op een nogal ‘onwillige’, sinistere (ironische ?) manier: “Er zit niets anders op dan mijn intellectuele aftakeling de komende tijd te presenteren als een project. Via opnames, podcasts, livestreams, Zoom- en Teamsessies zal zichtbaar worden hoe ik steeds verder wegzak in obscuriteit en ignorantie.” 

Ook de ode aan John Körmeling gaat spannend worden. Wat zijn zijn plannen voor de toekomst gezien het thema ‘transformatie’ en de missie van de Akademie: “We leggen verbindingen tussen wetenschap en kunsten, en bevorderen de samenwerking tussen de kunsten onderling. Daarbij is een belangrijke rol weggelegd voor onderzoek en uitwisseling.”

https://akademievankunsten.nl/nl/agenda/installatie-nieuwe-leden-akademie-van-kunsten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: