Architectuurpodium Assen

Cercle Meudon

Transformatief II

Op vrijdag 23 oktober 2020 installeerde de Akademie van Kunsten haar tien nieuwe leden tijdens een feestelijke bijeenkomst online met als thema ‘Transformatieve kracht van kunst’. De nieuwe leden zijn Hanna Bervoets, Maxim Februari, Michaël Dudok de Wit, Raaf Hekkema, Theo Jansen, Igone de Jongh, John Körmeling, Halina Reijn, Typhoon en Dries Verhoeven.

Het uitwisselen van gedachten, dat is waar de meeste nieuwe leden naar uitkijken naast een gezamenlijk diner, het observeren van elkaar en elkaars werk en het Trippenhuis als contextuele hangmat (Körmeling). De relatie met wetenschap(pers) kan daarbij stimuleren, zegt Hanna Bervoets, maar voor Maxim Februari bijvoorbeeld is het huidig lidmaatschap meer een slinkse manier om toch in de KNAW  te geraken (😉). Halina Reijn is nog het meest enthousiast over de mogelijkheden van een ‘kruisbestuiving’ waar ze graag dienstbaar aan zou willen zijn.

De transformatieve kracht zal zich de komende jaren tonen. In hoe mensen met elkaar omgaan, in wat de leden in allerlei commissies zullen gaan voorstellen.

Regelmatig worden er webinars georganiseerd rond urgente thema’s. Michaël Dudok de Wit noemde liefderijk al 3 persoonlijke hangijzers: Natuur, schoonheid en “kunst maakt wijzer”.

De installatie is terug te zien op een pagina van de akademievankunsten.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: