Architectuurpodium Assen

Cercle Meudon

Assen: geen kunstnota in 2021

De BKV, Beeldende Kunst en Vormgeving, gelden worden door het Rijk verstrekt voor kunstenplanperiodes, zoals nu 2021-2024. Kunstenaars in Assen hebben er bij wethouders  en ambtenaren op aangedrongen deze rijksuitkering voor 1 januari 2021 te bestemmen – aan het CAMPISproject voor hedendaagse kunst – zodat er met ingang van deze nieuwe kunstenplanperiode direct voortgang kan worden gemaakt. Zie de blogartikelen hieronder, bijvoorbeeld die van 18 april 2020.

Echter, uit het meest recente cultuurprogramma van 10 februari 2021 en raadsvragen (17 febr.) komt naar voren dat het College er nog niet uit is. Ook blijkt nu dat er geen aparte kunstbeleidsnota verschijnt zoals wel eerder door de in functie zijnde wethouder publiekelijk is beloofd. Het is vooral de huidige pandemische effecten die een ideale uitvoering vertragen en belemmeren. Op zich is dat geen direct probleem, veel ligt stil vanwege beperkt publieksverkeer, maar een kunstbeleidsnota inclusief BKV-besteding is bedoeld voor de lange termijn met het oog op structurele verbetering en stimulering. Dat wil zeggen: het stimuleren van hedendaagse kunst, architectuur, de stad, de openbare ruimte en een fris publiek debat over waar we staan in deze nieuwe tijd.

Er mag op gehoopt worden dat de relatie tussen beleidsidealen en uitvoeringsinspanningen alsnog wordt versoepeld en geïntensiveerd met meer expertise. Dat wil zeggen doelgericht in relatie tot de levendigheid van de stad Assen voor de eigen bewoners, met medewerking van eigentijdse kunstproductie en presentaties, op nieuwe cultuurplekken in nieuwe actuele verenigingen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: