Architectuurpodium Assen

Cercle Meudon

Assen Centraal

Zo heet de nieuwe stedelijke visie van 24 juni 2021. De pptx presentatie aan de Gemeenteraad, is een digitaal document en actuele samenvatting van omgevingsvisie, binnenstadsvisie en havenkwartier voor de komende decennia.


DeFKa Research, domicilie houdend aan de Storkweg midden in het Havenkwartier gaat zich in 2021-2022 onder meer concentreren op dit gebied. Gemeentelijk gekarakteriseerd als speerpunt voor woningbouw en herontwikkeling met onmiddellijke ingang. Daarbij wordt verwezen naar eerdere voorbereidingen – masterplan – sinds 2012. Het betreft grofweg een postindustrieel terrein tussen Willemskanaal, spoorweg, Havenkade/Philipsweg en Industrieweg. Hoe ver het oostelijke deel van het kwartier zich uitstrekt langs de Philipsweg richting Europaweg Noord is onduidelijk.
Een onderzoeksgroep van kunstenaars en architecten zal op verzoek van DeFKa Research zich bezighouden met verschillende opties waaronder bijvoorbeeld een ecologische beeldentuin, een museum, universitair onderwijs, stedelijke woonconcepten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: