Architectuurpodium Assen

Cercle Meudon

Asser Ambitie Agenda op Promotiedagen 2023

Op 7 november wordt door het College het pamflet de Asser Ambitie Agenda tijdens de Groninger Promotiedagen gepresenteerd, als attractieve regionale propositie voor de Tweede Kamer (verkiezingen 22 november 2023). Thematische ondertitel: “een sterker, slimmer en schoner Assen”. Hetgeen slaat op de beoogde speerpunten veiligheid en onderwijs, zorg en innovatie, duurzaam en natuur.

Promotiedagen 2023, Groningen: Het nieuwe Noorden, op naar 2040

Deelnemers. “De Promotiedagen is er voor het volledige noordelijke MKB. Groot en klein, en van Startups tot gevestigde orde; heel zakelijk Noord-Nederland is aanwezig als deelnemer én bezoeker.“

Het lijkt er op dat dit Nieuwe Noorden voor de cultureel ondernemer en de kunst- en culturele sector als geheel, niet wordt gezien als het  juiste platform annex beursvloer. Maar dat valt reuze mee. De branche Horeca, cultuur en recreatie wordt vertegenwoordigd door Borg Verhildersum, Buitenplaats, Waddenmuseum en het toekomstige (2025) Werelderfgoedcentrum Waddenzee. Op het gebied van onderwijs is onder meer de TechHub Assen aanwezig en uit Oldenburg de Jade Hochschule die zich profileert in de branche Energie en Milieu. Voor het overige zijn het voornamelijk zakelijk-economische bedrijven naast regiogemeentes zoals Groningen zelf, Assen, Tynaarlo, Noordenveld, Westerkwartier, Smallingerland en ook de stad Leer.

—— + ———

Plaats een reactie